Programma Najaarsconcerten 2021

Op 20 en 21 november a.s. hoopt het NS orkest weer, na een jaar afwezigheid,  haar traditionele concerten te geven in theater de Kom in Nieuwegein..

We beginnen met een mooie concertmars  Abschied der Slawin van Agapkin.

Ouverture Egmont van Beethoven.  Deze ouverture stond al op het programma voor 2020.  2020 was het 250e geboortejaar van Beethoven. We spelen hem nu t.g.v. het 251e geboortejaar van Beethoven.

Man in the Ice vertelt het verhaal van een gemummificeerde man aangetroffen op de Similaungletsjer in de Ötztäler Alpen. Het ging om een man die 5300 jaar geleden had geleefd; geven Otto M. Schwarz maakte van deze  vondst gebruik om een symfonisch werk voor harmonieorkest te schrijven en Ötzi, de ‘man in het ijs’ muzikaal nieuw leven in te blazen.

Les Misérables, is een musical uit 1985 die is gebaseerd op het gelijknamige boek van Victor Hugo uit 1862. In 1980 werd de roman door Claude-Michel Schönberg en Alain Boublil bewerkt tot een Franse musical. Vijf jaar later werd een Engelse vertaling gemaakt en in 1991 vertaalde Seth Gaaikema de musical in het Nederlands.

Pirates of the Caribbean At Worlds End. Een Amerikaanse fantasy/avonturenfilm uit 2007. De film is het tweede vervolg op Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl.

Muziek uit The Godfather. Marcel Peeters maakte een adembenemende selectie van alle belangrijke thema’s, zoals in de film “Godfather II” met een cornet solo, geheimzinnig, vol spanning en sentiment kortom helemaal maffia.

The Sound of Music mag niet ontbreken. De Broadway-musical  kreeg wereldwijd bekendheid met de ontroerende verfilming uit 1965. Naohiro Iwai verwerkte in dit prachtige arrangement een aantal van de beroemde melodieën: het levendige Do-Re-Mi, het lieflijke Edelweiss en het majestueuze Climb Every Mountain.

Star Wars: The Force Awakens is het zevende deel uit de succesvolle filmserie Star Wars bedacht door George Lucas.

Tot slot James Bond 007. De belangrijkste leverancier van muziek voor de Bond-films is ongetwijfeld John Barry. In deze selectie van bekende Bond melodieën maakte arrangeur Johan de Meij achtereenvolgens gebruik van de thema’s uit: Octopussy, Dr. No, For Your Eyes Only en Goldfinger.