NS Orkest

NS Orkest
Het NS Orkest is een landelijk opererend harmonieorkest dat in Utrecht haar thuisbasis heeft. Ruim 70 amateurmuzikanten, uit heel Nederland, met hart voor de spoorsector vormen samen het NS Orkest; het bedrijfsorkest van de Nederlandse Spoorwegen. Het orkest verbindt muzikanten die werkzaam zijn bij NS, Prorail, Movaris en andere bedrijven uit de spoorsector, maar staat ook open voor ambitieuze muzikanten die niet in de spoorsector werkzaam zijn. Heb je interesse om mee te spelen in dit mooie orkest, kijk hoe je lid kunt worden.

Dirigent
Jaak Notebaert is sinds november 2016 vast dirigent bij het NS Orkest. Hij is geboren in 1975 te Tielt (Belgiƫ) studeerde trombone en directie aan het Amsterdams Conservatorium, waar hij zijn Bachelors behaalde (trombone, 2002) en (directie, 2005). Klik hier voor meer informatie over Jaak Notebaert.

Repertoire
Het repertoire varieert van origineel repertoire voor harmonieorkest tot klassiek, jazz, swing, pop en filmmuziek. Elk jaar wordt een gedeelte van het repertoire vervangen. Een belangrijk deel van het nieuwe repertoire wordt door de muziekcommissie geselecteerd voor de jaarlijkse najaarsconcerten. Er valt dus altijd wat te leren en studeren. Bekijk de inhoud van onze muziekmap.

Repetitie
Het orkest repeteert elke maandagavond in het hoofdgebouw van de Nederlandse Spoorwegen, naast het station Utrecht Centraal. De repetitie start om 19:15 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur. Daarnaast worden elk jaar een aantal repetitiezaterdagen en een repetitie weekend geprogrammeerd. De gelegenheid bij uitstek om de puntjes op de i te zetten en je mede muzikanten beter te leren kennen.

Het orkest op tournee in China (2014)