Als deze oorlog ooit nog eindigt

Afgelast voor dit jaar! We onderzoeken de mogelijkheid om deze concertserie te verplaatsen naar 2021. De overheid heeft de maatregelen in het kader van de Corona crisis aangescherpt. Alle bijeenkomsten ongeacht aantal personen zijn tot 1 juni a.s. verboden. Voor degenen die al een ticket hebben gekocht: binnenkort publiceren we hoe we hier mee omgaan.

Na de succesvolle productie van Als deze oorlog ooit nog eindigt in 2015, is er in mei 2020 een nieuwe productie in het kader van 75 jaar Vrijheid. In deze productie werkt het NS Orkest samen met twee Utrechtse koren: Utrechtse Oratorium Vereniging en Klein Operakoor
Hoewel we ieder jaar herdenken en oproepen om herhaling te voorkomen, blijkt jaar in jaar uit dat conflicten een dominante rol blijven spelen in onze wereld. Via deze productie willen we een lijn trekken van de Tweede Wereldoorlog naar het heden. Vrijheid is nooit vanzelfsprekend. Nadenken en herdenken is belangrijk voor bewustwording over de vrede waarin wij mogen leven. Muziek speelt daarbij een belangrijke en ondersteunende rol.

Mauthausen Liederen (Mikis Theodorakis)
The Armed Man (Karl Jenkins)

Locatie: Spoorwegmuseum, Maliebaanstation, Utrecht

Mede mogelijk gemaakt door

Vind jij Vrede en Vrijheid ook belangrijk? En vind jij de projecten die het vfonds ondersteunt interessant? Word dan vandaag nog vriend van het vfonds via www.vfonds.nl/word-vriend/. Dit is helemaal gratis dankzij de goede doelen loterijen.

Een concert om nooit te vergeten!