Als deze oorlog ooit nog eindigt

Als deze oorlog ooit nog eindigt wordt vanwege de aanhoudende corona pandemie definitief geannuleerd. Nadenken en herdenken is belangrijk voor bewustwording over de vrede waarin wij mogen leven. Muziek kan daarbij een bijzondere en ondersteunende rol spelen. Met deze gedachte geven NS Orkest, Utrechtse Oratorium Vereniging en Klein OperaKoor een aantal herdenkingsconcerten in het Spoorwegmuseum.   Hoewel we ieder jaar herdenken en oproepen om herhaling te voorkomen, blijkt jaar in jaar uit dat conflicten een dominante rol blijven spelen in onze wereld. Via deze productie willen we een lijn trekken van de Tweede Wereldoorlog naar het heden. Vrijheid is niet vanzelfsprekend! Deze productie is een eerbetoon aan de mensen die hebben geleden, maar vooral ook een oproep om herhaling te voorkomen.

Programma  Mauthausen Liederen (Theodorakis) en The Armed Man (Jenkins)

Locatie: Spoorwegmuseum, Maliebaanstation, Utrecht

Mede mogelijk gemaakt door

Vind jij Vrede en Vrijheid ook belangrijk? En vind jij de projecten die het vfonds ondersteunt interessant? Word dan vandaag nog vriend van het vfonds via www.vfonds.nl/word-vriend/. Dit is helemaal gratis dankzij de goede doelen loterijen.

Een concert om nooit te vergeten!