NS Harmonieorkest

Orkest

Ruim zeventig amateurmuzikanten met hart voor de spoorsector vormen samen het NS Harmonieorkest. Het orkest bestaat uit houtblazers, koperblazers en een percussiegroep.

Bekijk onze vacatures en orkestbezetting.

Dirigent

Jaak Notebaert, geboren in 1975 te Tielt (België) studeerde trombone en directie aan het Amsterdams Conservatorium, waar hij zijn Bachelors behaalde (trombone, 2002) en (directie, 2005).

Als trombonist selecteerde hij zich In 1999 voor het Jeunesses Musicales Wereldjeugdorkest waarmee hij op tournee ging naar Canada, New-York, Boston, Berlijn en Leipzig; dit onder leiding van Kurt Masur en als soliste Anne-Sophie Mutter (viool).

Ook remplaçeerde hij vaak bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest onder leiding van Riccardo Chailly, het Promenade Orkest onder leiding van Jan Stulen, het Limburgs Symfonie Orkest en het Orkest van het Oosten waarmee hij in 2007 op tournee ging naar Las Palmas en Tenerife.

Zijn pedagogische vaardigheden heeft hij verder aangescherpt door de Bachelor lerarenopleiding succesvol af te ronden aan de Iselinge Hogeschool te Doetinchem (lerarenopleiding, 2010).

Na zijn directie diploma volgde Jaak diverse masterclasses met bekende persoonlijkheden (onder andere Jan Cober en Jan Stulen) en met gerenommeerde orkesten waaronder de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, de koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden en de Koninklijke Harmonie van Thorn.

Repertoir

Op de lessenaar staat van alles, van klassiek tot lichte muziek. Concertmarsen, musical- en film muziek, klassieke werken, pop, swing en jazz. We zijn van alle markten thuis. Elk jaar wordt een gedeelte van het repertoire vervangen. Er valt dus altijd wat te leren en studeren. Bekijk onze muziekmap 2017 KLIK HIER.

Repetitie

Het orkest studeert elke maandagavond nabij het station Utrecht Centraal. De repetitie start om 19:00 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur. Daarnaast is er elk jaar een aantal repetitiezaterdagen en een repetitie weekend. De gelegenheid bij uitstek om de puntjes op de i te zetten en je medemuzikanten beter te leren kennen.